Okulumuzun Tarihçesi

İlk olarak Cumhuriyet’le birlikte beş yıllık GÜRLE KÖYÜ İLK MEKTEBİ açılmıştır. 1941 yılına kadar, bu okul iki katlı bir köy evinde hizmet yapmıştır. Okulumuz 1941 – 1942  öğretim yılından itibaren Gürle ve Yeni Gürle köylerinin kendi imkanlarıyla iki köyün arasında yaptıkları binada hizmet vermeye başlamış ve okulun adı da GÜRLELER İLKOKULU olarak değişmiştir.

1978-1980 Öğretim yılında ilkokulun yanında bir de Temel Eğitim 2. Kademe Okulu, 1984-1985 öğretim yılında iki okul tek müdürlük altında birleştirilerek, GÜRLELER İLKÖĞRETİM OKULU adını almıştır.1983-1984 öğretim yılında bu binanın yanına İl Özel İdaresi tarafından  beş derslikli binada hizmet vermiş, 05.11.2002 tarihinde  1941 yılında yapılan bina yıkılarak  iş adamı  Dr. Yüksek  Mühendis Orhan  ÖCALGİRAY tarafından yaptırılan sekiz derslikli  bu binaya taşınarak GÜRLELER  ORHAN ÖCALGİRAY İLKÖĞRETİM OKULU adını almıştır.

Okulumuzun Yetiştirdiği Saygın Kişiler:

Hikmet AKALIN              ( Milletvekili )

İlhan    DOĞAN                ( Bursa İl Milli Eğitim Müdürü )

Dr. Mehmet DİNÇER       ( Doktor )

Ferit     UÇAR                   ( Princeton Üniversitesi -  ABD )

Etiketler :okul, sınıf, düzey,